Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

REVIEWS

PILATES

-          Goed voor de ademhaling

-          Goed voor spier -en gewrichtsklachten. Ook voor fibromyalgie.

-          Goed voor stress gerelateerde klachten, bijvoorbeeld hoge bloeddruk.

-          Goed voor spanningshoofdpijn.

-          Goed voor obstipatie klachten.

-          Goed voor bekkenbodemklachten.

-          Goed voor spierkrampen.

Marjan Lebon ( arts). Volg pilates lessen bij Margreeth


Al jaren sport ik bij Fit & Mind naar volle tevredenheid. Waar ik bij eerdere sportscholen mezelf er nog weleens toe moest zetten om – met lichte tegenzin - toch maar te gaan sporten, gaat dit bij Margreeth vanzelf. Geen enkele bodyfit-les is dezelfde en tijdens haar lessen komen alle aspecten van bewegen die ik belangrijk vind, aan bod: spierversterkende oefeningen, het verbeteren van de algehele conditie, het soepel maken en houden van het lijf, evenwichtsoefeningen etc. Elke les eindigt bovendien steevast met ontspannings- en ademhalingsoefeningen, waardoor je met een heerlijk relaxed gevoel weer richting huis gaat. Een andere sterke kant van deze sportschool is de persoonlijke aandacht voor ieder. Je bent geen nummer, maar een naam en daar waar nodig zal Margreeth tijdens de les altijd net iets meer aandacht besteden aan mensen die het op dat moment het hardst nodig lijken te hebben. Naast haar professionele en serieuze aanpak van lesgeven, weet zij ook haar sporters met haar zo kenmerkende humor elke les te motiveren. Een les niet gelachen, is een les niet…

Kortom, deze sportschool zou ik een ieder aanraden en ik hoop er nog jaren te kunnen sporten.

Danielle


Iemand had zich afgemeld voor de Pilateslessen vanwege rugklachten. De gebruikelijke opmerking van Margreeth onze Pilatesdocente is dan: He wat jammer, kreeg ik die persoon er maar van overtuigd dat je dan juist moet komen. Waarschijnlijk zouden de oefeningen juist helpen om de rugklachten te verlichten. Ze heeft vast gelijk.

Als ik mezelf, vermoeid van het weekend de twee trappen ophijs om naar de sportzaal te gaan, weet ik eigenlijk ook al dat ik er weer fitter vandaan kom.

Onlangs vertelde een medesporter die een ernstige longziekte heeft gehad dat haar longfunctie was getest. Die was buitengewoon goed. Zij weet dat terecht aan de oefeningen op de sportschool.

Dat ontlokte bij mij dus de opmerking: ze moesten Pilates dus maar in het ziekenfonds doen!

Marjan - Arts van beroep


Zo heb ik aan den lijve ondervonden dat mijn gezondheid er wel bij vaart. Na ernstig ziek te zijn geweest (waarbij verschillende longontstekingen mijn longen en mijn algehele conditie geen goed hebben gedaan) heb ik, naast goede medische zorg en door hard sporten onder TOP begeleiding mijn longinhoud weten terug te brengen naar 106% en een zuurstofopname van 92 % en dus mijn conditie opgebouwd.

Ik neem deel aan de lessen Pilates, Yoga en X-core. Er zijn allemaal speciale ademhalingstechnieken bij nodig welke mij dus geholpen hebben met het weer openen van mijn longblaasjes.
Verder heb ik fysiotherapie voor de nek gehad. Vanuit deze hoek kwam een prachtig compliment voor Fit&Mind. De fysiotherapeut voelde goed tijdens de massages dat ik sport en dat de begeleiding die ik erbij krijg Heel Goed is. Mijn bindweefsel tussen spieren en huid is duidelijk erg soepel, wat wijst op een goede houding tijdens sporten. ( Als de houding niet goed is verstijft het bindweefsel).

De voortdurende controle tijdens de lessen op de juiste houding is na al die jaren nog steeds volledig aanwezig. Verder is een belangrijk gevolg van goed sporten de lenigheid.
Ik zal nog veel jaren door gaan met het sporten bij Fit&Mind.

Bea’


Ik sport al meerdere jaren bij FitandMind. En doe dat met veel plezier. Er is volop ruimte om mijn eigen tempo te bepalen.

Dit komt omdat ze aandacht hebben voor wat ik kan en wat ik voor mezelf wil bereiken. Bij het spinnen word ik goed begeleid en is er leuke muziek. Ik merk dat ik steeds vooruit ga en langer hard door kan fietsen. Bij die pilates zijn de oefeningen gevarieerd. En ook hier is de begeleiding super!

Na het sporten met elkaar af en toe een kop thee  drinken is voor mij een leuke afsluiter van mijn sport avondje.

Groetjes Dorry


Ik doe enkele maanden body fit en pilates maar had nooit gedacht dat me dit in een korte tijd al zoveel zou brengen; lichamelijk zowel geestelijk. De professionele begeleiding en sporten in groepsverband spreken me erg aan. Door letsel in mijn ruggenwervel na een val dacht ik mede door de pijn ik voorlopig niet meer kon sporten.

Echter Margreeth adviseerde me pilates te doen. Dankzij haar professionele en persoonlijke begeleiding heb ik na een keer al minder pijn en vertrouwen in mijn lichaam.

Grote klasse Margreeth!!!! Dank je wel.

Ria


Wat aanvankelijk een lijdensweg leek - zo stijf als een plank - bleek gaandeweg voor een lichaam op leeftijd een herontdekking te worden van de mogelijkheden die er nog te bereiken waren/zijn. Dankzij de inspannende en inspirerende lessen die ik in groepsverband (1x pilates en 1x mannenuurtje per week) met name van Margreeth kreeg voel ik mij weer herboren. De wekelijkse lessen zijn niet meer weg te denken uit mijn agenda. Een bewustwording die mijn drukke bestaan ook een gezond rustpunt biedt. Het mannenuurtje, eens als probeersel begonnen (mannen zijn daar in tegenstelling tot de dames minder snel voor te porren) heeft naast het sportieve karakter een fijn ontspannen sfeertje. Er wordt hard gewerkt maar ook gelachen. Kortom Fit&Mind is op fitnessgebied voor mij de "place to be".

w.g. Harry E.


Ben sinds enkele jaren aan het sporten bij Margreeth. Margreeth geeft op een prettige, ongedwongen manier les, daarbij vakkundigheid ten top. Ben blij dat ik hier sport, het voelt heel goed!

Een echte aanrader, sporten bij Fit & Mind.

Tilly Solberg 


Bewegen moet. Maar wel met beleid! Daarom sport ik bij Margreeth. Persoonlijke en zeer deskundige begeleiding..

Klant voor 't leven.

Resi.


Nooit gedacht dat ik nog eens 3 keer per week in groepsverband zou sporten..en dat ik dat ook nog zo leuk vind. Dat komt zeker door de deskundige en persoonlijke begeleiding van Margreeth en haar collega’s en de ongedwongen, gezellige sfeer. En het belangrijkste, voor mij, ik voel me echt fitter en soepeler. Door pilates heb ik nagenoeg geen rug- en nekklachten meer :)

Kortom ik kan Fit and Mind aan iedereen aanbevelen!

Patricia


Ik sport al een aantal jaren bij Margreeth en dat bevalt mij zeer goed! Ik heb in mijn leven al een aantal verschillende sporttrainers/instructeurs gehad, maar Margreeth is definitief de besteed ik vertrouw haar volledig hierin. Zij brengt variatie in de lessen en heeft een goed gevoel voor muziek en ritme, waardoor de muziek je door de oefeningen heen draagt, waarbij Margreeth precies op het juiste moment de overgangen begeleidt. De instructies zijn duidelijk en fouten worden meteen gecorrigeerd, op zo’n manier dat iedereen er wat aan heeft en niemand zich te kijk gezet voelt. Margreeth heeft aandacht voor een juiste ademhaling, houding en spierspanning. Ook legt ze uit waar een oefening toe dient en wat er mis kan gaan als je een oefening niet correct uitvoert. Ze kent  iedereen persoonlijk met de zwakke plekken (bijvoorbeeld knieklachten e.d.), en geeft daarvoor aanpassingen of alternatieve oefeningen. Als iemand last heeft van iets waar Margreeth nog niet zoveel van weet, verdiept zij zich daarin of gaat met deskundigen praten, zodat ze later met goed bewegingsadvies of aandachtspunten kan komen. Last but not least weet ze iedereen te motiveren en positief te bekrachtigen. Margreeth is altijd positief en goedgehumeurd en hartelijk. En dan is er koffie!

Bedankt Margreeth!

Annemarie


"Bij Fit&Mind is het fijn sporten in een gezellige ruimte. Er wordt veel aandacht besteed aan het lenig houden van het lichaam en het sterk maken/houden van de spieren . De begeleiding is heel goed en er wordt voortdurend gelet of de lichaamshouding tijdens de vele verschillende oefeningen correct is."

Bea


"Al 19 jaar sporten onder begeleiding van Margreeth.Zij geeft de lessen met overtuiging.liefde en persoonlijke begeleiding en aandacht..Zij stimuleert je om op oudere leeftijd je conditie in stand te houden.De oefeningen regelmatig vernieuwd wat erg prettig is.Voor mij niets anders dan lof.Ik hoop het nog lang vol te kunnen houden."

Patricia


"60+ en fitness bij Margreeth. Het mooie hiervan is, dat ze fouten corrigeert, alternatieven geeft bij bepaalde problemen (bv. schouder, knie o.i.d.). Maar ook het steeds herinneren aan o.a. „buikspieren aanspannen” of „open schouders” e.d. want dat vergeet je anders weleens."

Corrinne


"Ik geniet van goed begeleide lessen bij "body en mind fit" in een propere, gezellige ruimte! En na de inspanning kun je genieten van een heerlijk kopje koffie of cappucino! Een aanrader dus!"

Kitty


"1. Vooral belangrijk voor mij is het bewegen, het gebruik van alle spieren
2. Minstens zo belangrijk is de gezelligheid tijdens en vooral NA de body-fit lessen.
3. De mooie accomodatie  draagt in belangrijke mate bij aan die gezelligheid (zie punt 2)
4. Na afloop van de body-fit les drinken we samen een lekker kopje koffie of een cappuccino, en als iemand jarig is wordt in het mooie horecagedeelte getrakteerd op vlaai of "bubbels en knabbeltjes".
5. Ik krijg al 19 jaar les van Margreeth, en dat steeds 3 keer per week. Ik ga er iedere keer met veel plezier naar toe.
Samengevat: het hele fitness-gebeuren bij Fit & Mind is een combinatie van bewegen en een heel leuke sfeer."

Mariet


"Ga altijd met veel plezier sporten bij Margreeth. Je bent verzekerd van een goede begleiding en ondanks  20 jaar sporten bij haar houd ze je nog altijd goed in de gaten!"

Liesbeth


"Een fitnessclub waar ik me direct op mijn gemak voelde Ik sport al 18 jaar bij Margreeth en heb haar professionele aanpak altijd weten te waarderen mijn conditie is sindsdien met sprongen vooruit gegaan. De nieuwe lokatie is licht en mooi .Prijs / Kwaliteit is prima. En natuurlijk de gezelligheid na de les onder het genot van een kopje  koffie dat hoort er voor mij beslist ook bij.

Fit & Mind een echte aanrader"

Bertie

Nieuws:

WIJ ZIJN VERHUISD! Vanaf 10 februari  gaan wij verder in een ruimte op de mooiste locatie van Sittard, in het historische klooster Watersley. Deze prachtige locatie ligt aan de rand van Sittard ,  gelegen aan Watersley 1 , 6132 KA Sittard.

Sporten krijgt een hele nieuwe dimensie op deze locatie, waar je na de les gezellig kunt nagenieten in het Proeflokaal, onder het genot van een heerlijke kop koffie.

Voor meer info, zie lesrooster. Schrijf je nu in, er zijn nog enkele plaatsen vrij!

 Volg ons op Facebook en Instagram!

 

Wilt u meer informatie over Pilates, Yoga, Bodyfit, Xcore, Spinning, Powerpump of Mannen60+? Of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend advies gesprek? Bel of mail dan gerust. 

Naar contact